Geplaatst op: 20-06-09

Prijzenslag voor tennisjeugd DEUCE


De tennisjeugd van Deuce heeft de afgelopen week de prijzenkast weer flink weten te vullen. Bij het sterk bezette jeugdtoernooi "t Zandlopertje" in Julianadorp, waaraan bijna 100 jeugdspelers uit de regio deelnamen, domineerden de Texelse jongens en meisjes vooral bij de jongste jeugd. Vijftien jeugdleden lieten een week lang zien dat de tennistoekomst van Deuce er rooskleurig uit ziet.

In de categorie jongens tot 10 jaar was Pascal Saal een klasse apart. Het 9-jarige talent uit De Koog maakte zijn favorietenrol waar, door in de finale zijn rivaal Vinnie Stins uit Den Helder in een spannende driesetter te verslaan. Stins had eerder in het toernooi Jordy Schuijl nog verslagen, maar Saal bleek een maatje te groot. Met prima spel trok de Texelaar de beslissende set met 6-1 naar zich toe.

Bij de meisjes tot 10 jaar verraste Elleke van Heerwaarde vriend en vijand met een tweede plaats in haar eerste toernooi. Nadat ze zowel de 1e als 2e geplaatste speelster had weten te verslaan, bleek alleen thuisspeelster Eva de Haan in de beslissende partij te sterk.
Antara Saal, Sterre Kiltz en Ilse Brand kwamen ondanks hun leeftijd (10 jaar) uit bij de meisjes tot 12 jaar. Sterre Kiltz wist in de eerste ronde Antara Saal te kloppen, maar trof het niet dat zij in de halve finale al op Ilse Brand stuitte. De Texelse meiden maakten er een prima partij van, waarin Ilse Brand uiteindelijk de betere bleek. In de finale bevestigde Brand haar reputatie en verpletterde ze de Helderse Lynn Rovroy: 6-0 6-3.

Stijn Kiltz was minder fortuinlijk bij de jongens tot 12 jaar. Na een goede eerste set betekende één nederlaag voor hem in het knock-outsysteem helaas een vroegtijdig einde van het toernooi.
De finale bij de meisjesdubbel tot 12 jaar kreeg bijna een complete Texelse finale. Nadat Sterre Kiltz en Ilse Brand onder andere Judith Kikkert en Vienna Scholl hadden uitgeschakeld, misten Antara Saal en Elleke van Heerwaarde op een haar na de eindstrijd. Na een gevecht van ruim 2½ uur bogen zij uiteindelijk met 5-7 in de derde set het hoofd voor het duo Barriel/Van Muiswinkel. Clubgenoten Kiltz en Brand zetten in de finale de zaken alsnog recht en konden na 6-2 6-1 de hoofdprijs meenemen naar het eiland.
Ook bij de meisjes tot 14 jaar was er Deuce-succes. Sanne Brand was hier overduidelijk de sterkste. Op weg naar de finale had Brand er al geen gras over laten groeien en in de eindstrijd liet ze ook de Heerhugowaardse Nina Kruijer kansloos op het gravel: 6-1 6-4. Kruijer was eerder nog verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van Emma van Veen, die vierde werd in deze categorie.
Matthijs Duin had de pech dat hij bij de jongens tot 14 jaar K5, al in de eerste ronde de latere winnaar Vic Mens tegenkwam. In de eerste set kon Duin zijn opponent nog goed bijbenen, maar de tweede set was teveel van het goede. Jesper List was dicht bij een gehoopte finaleplaats, maar na twee spannende tiebreaks bleek tegenstander Dennis Heiligenberg net iets te sterk. List herstelde zich goed en schreef met overmacht de verliezersronde op zijn naam.
Timo Polderman bleef in de poulefase bij de jongens tot 14 steken, maar nam afscheid met een klinkende 6-1 6-0 overwinning.
Bij de oudere jeugd tenniste Thijs van Veen zich wel in de prijzen. In de categorie tot 16 jaar bereikte hij zeer knap de finale, waarin wederom Vic Mens hem pas wist te stuiten: 6-3 6-4.
Al met al keerde de Deuce jeugd zondag met handen vol bekers naar huis en leek de Schulpengat voor eventjes een kleine Zilvervloot. Met deze goede resultaten kan men met een gerust hart vooruit kijken naar de toernooien van komende zomer.

Ereplaatsen:
JE10: 1. Pascal Saal
ME10: 2. Elleke van Heerwaarde
ME12: 1. Ilse Brand
ME12: 3/4. Sterre Kiltz
MD12: 1. Sterre Kiltz / Ilse Brand
ME14: 1. Sanne Brand
ME14: 4. Emma van Veen
JE16: 2. Thijs van Veen
JE14 verliezersronde: 1. Jesper List


Terug