Geplaatst op: 27-10-09

Texelse tenniskampioenen in zonnig Callantsoog.


Afgelopen week zijn er door een groot aantal jeugdleden van tennisvereniging Deuce veel wedstrijden gespeeld in Callantsoog op het jeugdtoernooi Woei Weg. Het wordt jaarlijks georganiseerd in de herfstvakantie.
Het was veelal prachtig zonnig weer en de sfeer was geweldig.
Op vrijdagavond was er een speciale feestavond georganiseerd voor alle jonge tennissers.
Er werd erg goed gespeeld door de Texelse tennisjeugd. Heel succesvol waren Pascal Saal in de jongens enkel t/m 10 jaar, Jesper List en Kim berley van Drielen in gemengd dubbel t/m 18 jaar en Vienna Scholl in meisjes enkel t/m 10 jaar.
Zij kwamen allen naar Texel met een prachtige 1e prijs.


Jesper en Kimberley hebben laten zien, dat ze veel tenniskwaliteit hebben en zij zijn niet meer weg te denken als mixteam.
Pascal Saal had een erg goed toernooi en won deze week zelfs één wedstrijd binnen een half uur. Hij speelde ook in de rubriek jongens enkel t/m 12 jaar, maar kon daar net niet in de prijzen vallen.
Vienna Scholl heeft een heel goed tennisseizoen gehad. Dit is haar tweede titel dit jaar in de categorie meisjes enkel tot en met 10 jaar.
Een 2e prijs was er voor Jesper Arkenbout en Jesper List in de JD t/m 18 jaar. Heel knap gedaan: Jesper List is net 14 jaar geworden. Het werd een spannende wedstrijd in 3 sets. De Jespers baalden er zelfs op de boot tijdens de terugreis nog enorm van:"het lag aan Jesper!"
Vienna Scholl haalde nog een prijs binnen. Zij won ook een 2e prijs in de meisjes dubbel t/m 10 jaar samen met Britt Polderman. Britt was tijdens de wedstrijd vervelend uitgegleden, wat altijd invloed heeft op het wedstrijdverloop. Zij kwam daarna terug met zelfs een ace. Er volgden nog enkele games op rij, maar de overwinning ging uiteindelijk naar de tegenstanders.
Mike van der Wal en Kayne Briko haalden een 2e prijs in de jongens dubbel t/m 10 jaar. De wedstrijdmentaliteit van deze jonge talenten was perfect, ze hadden prachtige games, maar helaas net niet genoeg voor de overwinning. Kayne liet o.a. een heel mooie stijl zien bij de opslag. Daar kunnen we nog veel van verwachten.
Andere talenten die meededen waren Antara Saal en Elleke van Heerwaarden die o.a. uitkwamen in de meisjes dubbel t/m 12 jaar. Beau Biesboer, Andra Kager, Sabine van der Wal, Noa Griffioen en Danilo Griffioen hebben ook goed gepresteerd, maar bleven deze keer net buiten de prijzen.
 

 

 

 

 
Terug