Geplaatst op: 01-12-09

Herfstcompetitie groot succes!


De eerste Herfstcompetitie voor heren is de afgelopen weken een groot succes geworden. In 4 poules van 8 streden 32 heren senioren om de prijzen in het enkelspel. Regelmatig moest wind en regen worden doorstaan, maar uiteindelijk werden bijna alle 140 wedstrijden gespeeld en is het verlangen naar een 2e editie nu al groot.
Klik hier voor de fotos van de finaledag.


Wat aanvankelijk bedoeld was als een kleine onderlinge competitie van een paar enthousiastelingen, groeide als een olievlek uit tot een serieus gebeuren. De wedstrijdplanning verliep via toernooi.nl, waarbij men per week werd ingeroosterd. Vervolgens was het aan de spelers zelf om in die week af te spreken en de uitslag door te mailen aan de organisatie.

Al gauw bleek dat diverse spelers zichzelf begonnen te ontdekken. Enerzijds als tennisser, anderzijds als schrijver (e-mailer). Toen de eerste ballen eenmaal waren geslagen, bleek de Herfstcompetitie eigenlijk een "soort gat in de markt".

Gespeeld werd op twee niveaus: groep 1 (speelsterkte 6/7) en groep 2 (speelsterkte 7/8). Opvallend was dat naarmate de competitie vorderde, er steeds meer verrassende uitslagen ontstonden. Gerenommeerde namen bleken hun handen vol te hebben aan nieuw aanstormend talent. Reputaties sneuvelden en nieuwe helden stonden op.

Tijdens de finaledag op zondag 29 november kwamen alle deelnemers samen om hun laatste potje te spelen. In de ochtend eerst de halve finales, met aansluitend de wedstrijden om de plaatsen 7 t/m 16. Om na een gezamenlijke lunch de happening af te sluiten met de partijen om de 1e t/m de 6e plaats.

Na de 7 poulewedstrijden hadden alle schermutselingen ervoor gezorgd, dat de volgende halve finales uit de bus rolden:

Groep1:

Robert Saal (5) – André de Ruijter (1)

6-3 6-4

Ryan van Heerwaarde (8) – Joost Brieko (7)

7-6 6-3

Groep 2:

Arjen Kiltz (6) – Nico Zoetelief (1)

6-4 7-5

Ruben Kooijman (2) – Erwin Zoer (15)

6-3 7-6

Gevolg was dat de finale in groep 2 een herhaling werd van de poulewedstrijd tussen Ruben Kooijman en Arjen Kiltz. Waar Kiltz toen nog eenvoudig de sterkere was van Kooijman, waren de rollen nu omgedraaid. Na een heuse thriller, waarbij Kiltz nog terugkwam uit geslagen positie (2e set 1-5 achter), bleek Ruben Kooijman uiteindelijk de koelste in de beslissende supertiebreak. Zo kon hij na het clubkampioenschap in de 8, nu ook de Herfstcompetitie groep 2 op zijn CV bijschrijven.

In groep 1 stonden de twee verrassende poulewinnaars tegen elkaar in de finale. Robert Saal en Ryan van Heerwaarde maakten er een prima slotstuk van. Het samengedromde publiek zag fraaie rally’s, waarbij beide spelers elkaar tot het uiterste dwongen. Alles werd uit de kast gehaald: verbale spelletjes, psychologische "oorlogsvoering", tactische kunstgrepen, niets werd achterwege gelaten. Na een gevecht van ruim anderhalf uur boog Saal het hoofd en mocht Van Heerwaarde uiteindelijk de eerste Herfstcompetitie-cup in ontvangst nemen.

Uitslagen finales:

Groep 1:

Ryan van Heerwaarde (8) – Robert Saal (5)

6-4 6-4

Groep 2:

Ruben Kooijman (2) – Arjen Kiltz (6)

6-3 6-7 7-6

Als kers op de taart verzorgde Ronald Biesboer een zeer originele prijsuitreiking. Naast de gebruikelijke bekers, werden tal van ludieke onderscheidingen uitgereikt.

Zo werd Hans de Porto benoemd tot "taaiste speler" en mocht hij de taaipop in ontvangst nemen. Tot best gestylde speler werd Fons Griffioen uitgeroepen (potje gel) en Cees van Beek ontving de "dweilprijs", vanwege zijn wat mindere presteren. Kees van Heerwaarde vond zelf dat hij geen wapen had, dus overhandigde Ronald hem een "prachtig" schild met twee zwaarden. Nico Zoetelief ontving "de geluksvogel", een onooglijk ding bij de Action vandaan, die vast en zeker een wisselprijs gaat worden. Maar ook waren er prijzen voor het grootste talent (Erwin Zoer), voor de grootste tovenaar (Chiel de Boer), voor de leukste emailer (Edwin Schotanus) en kreeg Joost Brieko de aanmoedigingsprijs.

En zo eindigde de eerste Herfstcompetitie met allemaal blije gezichten. Het kan dan ook niet anders of dit gaat volgend jaar een vervolg krijgen. Noteer dus alvast maar in de agenda’s: na afloop van de dubbelkampioenschappen gaan de heren weer single!

Eindstanden:

Groep 1:

Groep 2:

1. Ryan van Heerwaarde

1. Ruben Kooijman

2. Robert Saal

2. Arjen Kiltz

3. Joost Brieko

3. Nico Zoetelief

4. André de Ruijter

4. Erwin Zoer

5. Hans de Porto

5. Harry van der Weijde

6. Kees van Heerwaarde

6. Edwin Schotanus

7. Alfons Griffioen

7. Paul van Mierlo

8. Ronald Biesboer

8. Andreas Schraag

9. Leo Saal

9. Rossano Marci

10. Klaas-Dirk Koorn

10. Dennis Saal

11. René Verduijn / Gerd-Jan Roos

11. Walter Oskam

12. Peter Koster

12. Rieuwert Pol

13. Jacques Deppe

13. Henk Kikkert

14. Chiel de Boer

14. Arie Drevel

15. Gerard van Veen

15. Rutgert Oosterhuis

16. Marc Schuijl

16. Cees van Beek

 

17. Michel Gregoire
Terug